Blog HU, Kedvenc receptjeim
Comment 1

Vega bolognai tészta

A párom mindig nagyon elfogadó az itthoni vega menüvel kapcsolatban, kitartó csodálója főztömnek, soha nem reklamál húsevő létére. Viszont imádja a bolognai tésztát. Toszkán levest főztem, de gondoltam oké, akkor legyen ez a menü teljesen olasz! Kutattam egy kicsit a neten és rábukkantam egy egyszerű hús és szójamentes bolognai tészta receptre a Két cica konyhája blogon.
A különbség az, hogy én glutén mentes tésztát főztem a raguhoz.

Hozzávalók:

  • 1 nagy zellergumó durvára reszelve
  • 2 nagyobb sárgarépa apróra vágva
  • 3-4 paradicsom és/vagy paradicsommártás (akár darabos)  *ha a hiper/szupermarketekben vásárolsz hungarocell ízű paradicsomot akkor mindenképpen szükséged lesz több paradicsommártásra
  • 1-2 fej hagyma apróra vágva
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • szárzeller felaprítva
  • olívaolaj
  • 1 deci vörösbor (én utólag megbántam hogy csak 1 dl öntöttem a mártásba, kísérletezz te is, nyilván az adagtól függ)

Fűszerek:

  • frissen őrölt feketebors
  • 1 babérlevél
  • oregánó
  • friss bazsalikom

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát pirítsd meg az olajon a feldarabolt szárzellerrel (kb. 4-5 perc). Én itt egy csipet sót szoktam adni már a hagymához.

Majd öntsd a seprenyőbe a bort, kevergetés mellett hagyjuk hogy elfője alkoholtartalmát.

Most add hozzá a zellergumót és a répát. Sózd, borsozd, adj hozzá oregánót és a babérlevelet. Pirítsd ezt jó pár percig együtt, majd öntsd rá a paradicsomot (konzerv, és/vagy zöldség formájában).

Lassú tűzön főzd puhára a zöldségeket. A végén dobj bele friss bazsalikomleveleket, reszelj hozzá parmezánt.

Főzz tésztát a raguhoz, majd fogj hozzá! 🙂

Advertisements
This entry was posted in: Blog HU, Kedvenc receptjeim

by

Hungarian woman passionate about writing and photography as an expression, researching for authentic people, powerful stories of humans, cultures, rituals, Nature’s wisdom. Selfmade writer, traveller, anthropology researcher, creative. ~~~ Főként az írás és a fotó nyelvén közlő önálló utat kijáró alkotó embernek, kutatónak, kreatívnak tartom magam. Folyamatos inspirációm a különböző kultúrák, emberi sorsok és motivációk mélyebb szinten történő megismerése és megértése, valamint saját magam felfedezése, egy belső-külső tudatosság és az önazonosság fokozása.

1 Comment

  1. Lehetseges, hogy nem ilyen keson kellene neznegetnem ezeket a finomsagokat. 🙂
    Ezt a receptet hamarosan ki fogom probalni en is. Koszi a megosztast!

    Like

Szólj hozzá Te is! / Tell us your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.