Blog HU, inspiráció
Leave a Comment

"A gesztiség 51 árnyalata"

Geszti Pétert imádom! Első találkozásom Vele a Rapülők, majd a Rapeta kazettáim formájában történt 7 éves koromban, amelyeket apukámtól kaptam. Ő is imádta. Kívülről fújtam a dalokat és emlékszem, hogy a suliban a tízórai szünetben állandóan azt hallgattuk, a fiúk tornacsukában nyomultak, baseball sapkát húztak fel fordítva napszemcsivel és rappelték a Piti Vument, az Áj Láv Jút, és a Lesz még rosszabb című számokat. 🙂

 

Nekem ő azóta is egy hatalmas inspiráció. Örök megújuló és megújító, ezer és ezer oldalát mutatja meg különböző eszközök segítségével és nincs szünet, nem fogy el az energia, most 51 évesen is valami új dolgot tartogat nekünk. Mi ennek a titka? Csak hallgass meg vele egy pár interjút és látni fogod milyen sajátos pozitív életfelfogással éli az életét.

Én most akadtam rá a március elején a CLASS UTAS-nak adott rövid interjújára, amiben mesél új albumáról, a zenéről, hogy milyen hatással volt rá gyermekei születése, arról, miért képes ennyi dologba belevágni és egyszerű filozófiájáról.

Érdemes nézni is az interjút, nem csak hallgatni, mert hihetetlen, hogy Gesztinek a mai napig csillog a szeme és milyen élettel beszél akár családjáról, vagy bármely projektjéről. Érdemes feltenni a kérdést magunknak, hogy vajon van-e az életünkben valami, amire gondolva nekünk is így csillog a szemünk.

Számomra nagyon erős üzenet az, amit a megújulásról mond, mert sokáig éreztem szorongást amiatt, hogy én is rengeteg dologba vágok bele. Gyerekkorom óta imádok szórakoztatni, verseket írtam, jártam fanatikusan táncolni, jógaoktatónak tanultam és végeztem legalább 3 iskolában, imádok rajzolni, kerámiát festeni, gyerekekkel foglalkozni, szerettem pincérnőnek lenni, de account managernek is, a fotózás amatőr szenvedélyem, imádok főzni, könyvet szeretnék írni és jelenleg ékszereket készítek, és ha lesz időm az életemben, akkor ennek a sokszorosát szeretném még kipróbálni. Többször szegezte már nekem a környezetem lesajnálóan, vagy csalódottan azt a kérdést, hogy “Már megint valami új dolgot csinálsz?”, vagy “Azt hittem te a jógát választottad, most mégsem akarod oktatni?”, “Miért hagytad abba ezt, vagy azt?”, “Akkor ezt most tényleg abbahagytad?” stb. Ezekre sosem tudtam értelmes választ adni mindaddig, amíg meg nem értettem hogyan működöm. Ezt Geszti az alábbi interjúban fantasztikusan fejezi ki: “egy szoftver többféle hardware-en lefuttatható”, vagyis: “nem a műfaj a kérdés, hanem az, hogy amit csinálsz, az megérinti-e az embereket”.

Új albumának a Létvágy címet adta, mely az élni akarásra utal és sokféle zenei stílust vonultat fel benne sok-sok közreműködő énekessel (pl. Tóth Gabi, Kowalsky, Váczi Eszter, stb). Azt szeretné üzenni az embereknek, hogy fontos képesnek lenni még ennyi idősen is mint ő, örülni, és kíváncsinak lenni a világra. A Létvágyhoz a “gesztiség 51 árnyalata” szlogent tűzné hozzá.

Néhány Geszti gondolat a 8 perces interjúból:

  • “Az érzelmek nélküli élet az nem élet!”
  • “Akit a zene tanít élni, az nem tud félni”
  • “Nem az a lényeg milyen hosszú az élet, hanem hogy milyen széles sávon élsz, te magad hogy tágítod ki a saját kereteidet.”
  • “Az élet nem azért van, hogy a dolgok sikerüljenek,… a Föld nem azért van, hogy az ember halhatatlan legyen”

 

A CLASS UTAS interjúját Geszti Péterrel itt tudod megnézni:

 

Advertisements
This entry was posted in: Blog HU, inspiráció

by

Hungarian woman passionate about writing and photography as an expression, researching for authentic people, powerful stories of humans, cultures, rituals, Nature’s wisdom. Selfmade writer, traveller, anthropology researcher, creative. ~~~ Főként az írás és a fotó nyelvén közlő önálló utat kijáró alkotó embernek, kutatónak, kreatívnak tartom magam. Folyamatos inspirációm a különböző kultúrák, emberi sorsok és motivációk mélyebb szinten történő megismerése és megértése, valamint saját magam felfedezése, egy belső-külső tudatosság és az önazonosság fokozása.

Szólj hozzá Te is! / Tell us your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.