Ékszereim, Blog HU
Leave a Comment

Remény ékszerkollekció – karácsony 2016

Öltöztesd magad kívül-belül az ünnep színeibe!
Kiemelt kollekció prémium kategóriás, időtálló nemesacél fémrészekkel, melyek örök darabok.
És igen! Ezúttal a férfiakra is gondoltam, akiknek a női szettekhez tökéletesen illeszkedő mandzsettagombokat készítettem.
A kollekcióban a „legkarácsonyibb”, ünnepi színeket találod, melyeket letisztult, elegáns formákkal variáltam, hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló stílust.

 

Fenyőzöld karácsonyi ékszerek:
Régen, még a keresztény karácsony megszületése előtt, az emberek a téli napforduló idején hagyomány szerint örökzöld koszorúkat készítettek. A fenyő, és a többi örökzöld társa a zord téli időszak nagy túlélői, melyeket emiatt különleges erővel és a reménység, az újjászületés szimbólumaival ruháztak fel az archaikus emberek.

 

Tűzpiros karácsonyi ékszerek:
Nincs karácsony pompázatos piros nélkül! Ennek okai és szimbolikája keresztény vallási elemekhez vezethetők vissza: a piros gömbdíszek a karácsonyfán az Ádám és Éva által leszakított híres almára emlékeztetnek, mely bűnt – a Biblia szerint – Jézus kereszthalálával eltörölt. Így a piros szín egyfelől a paradicsomba való visszatérésnek, ezáltal a reménynek a színe lesz karácsonykor. Másfelől a szeretet, a melegség, az élet jelképe, mely erőteljességével felerősíti bennünk az ünneplés pompáját.

Karácsonyi égbolt ékszerek:
A fekete szín klasszikus eleganciáját egy finoman csillogó, metálfényű üveggel szerettem volna még ünnepélyesebbé tenni. Gyakorlatilag nincsen olyan viselet, melyet ne tennének ragyogóvá ezek az ékszerek, a legegyszerűbb darabokat is ünnepi fénybe öltöztetik. A karácsonyi égbolt ékszerek tartalmazzák azt a csendet, és meghittséget, amelyet akkor látunk, ha Szenteste az égre pillantunk. Karácsonykor a ragyogás, a szikrázó fények a betlehemi csillag fényét idézik, mely Jézus istállójához vezette az utat kereső Három Királyokat, akiknek a reményt adta ez a csillag.

 

Bármely ékszert is választod, ott van benne a reménység szimbóluma, mely a karácsony elengedhetetlen résztvevője. Ez a remény az év legsötétebb időszakában a bennünk felgyulladt fény jelképe, amit ezen a meghitt ünnepen megoszthatunk egymással.

 

Advertisements
This entry was posted in: Ékszereim, Blog HU

by

Hungarian woman passionate about writing and photography as an expression, researching for authentic people, powerful stories of humans, cultures, rituals, Nature’s wisdom. Selfmade writer, traveller, anthropology researcher, creative. ~~~ Főként az írás és a fotó nyelvén közlő önálló utat kijáró alkotó embernek, kutatónak, kreatívnak tartom magam. Folyamatos inspirációm a különböző kultúrák, emberi sorsok és motivációk mélyebb szinten történő megismerése és megértése, valamint saját magam felfedezése, egy belső-külső tudatosság és az önazonosság fokozása.

Szólj hozzá Te is! / Tell us your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.