Blog HU, Interjúk, Nőnek lenni
Comment 1

Szépség a természet nyelvén – 2. rész

Szabó-Gerhát Kitti kozmetikusként hosszú évekig kereste hogyan teljesedhetne ki szakmájában, ahol hosszútávú megoldásokat kereső, gyógyítás irányába mutató szemléletmódja miatt legtöbbször kakukktojásnak érezte magát. A kitartás, és a saját magába vetett hit meghozta gyümölcsét és ma boldogan meséli: megtalálta hivatását szépségterapeutaként. Mindezt egy “véletlennek” köszönheti, amikor rátalált a magyar Feller Adrienne által kidolgozott egyedülálló, holisztikus szemléletű, a természet gyógyító erején alapuló szépségterapeuta képzésre. A hagyományos kozmetikán túlmutató, nem csupán a testet célzó kezeléseit Kitti a 100%-ban természetes magyar Adrienne Feller és Panarom termékekkel végzi saját szépségszalonjában. Az első interjú folytatásaként Kitti most bővebben mesél ezeknek a kezeléseknek a titkáról, a 100%-ban természetes illóolajokkal, esszenciákkal, növényi olajokkal szerzett tapasztalatairól és arról, hogyan hatnak mindezek a lelkünkön keresztül a szépségre. Hölgyek, fogadjátok szeretettel a természet titkait a valódi szépségről!

 

Adrienne Feller szépségrituálék és termékek a Lótuszvirág Szépségszalonban

 

Lipcsei Mariann: Mely Adrienne Feller szépségrituálék és kezelések érhetők el a szépségszalonodban? Mondj pár szót mindegyikről. Mely rituálét mikor, kinek ajánlod?

Szabó-Gerhát Kitti: A Relaxenne rituálé egy akupresszúrás masszázstechnikán alapszik, és nagy hangsúlyt fektet az ellazításra, a stressz oldására. Ehhez az úgynevezett Harmonenne fito-esszenciát * (lásd: bejegyzés alján aromaterápia miniszótár) alkalmazom, ami harmonizáló, nyugtató és hidratáló hatású, de bőrtípus szerint ezt tudjuk más olajjal is helyettesíteni, amire a leginkább szüksége van a vendégnek. Az akupresszúrás masszázs lényege, hogy a simító, nyugtató mozdulatok mellett energetikai pontokat stimulálunk az arcon, amely a szervekre és az idegrendszerre is harmonizáló hatást fejt ki. Az arcon keresztül az egész szervezetet egy kicsit aktivizáljuk, és az egyensúlyhoz segítjük. Időtartama kb. 40 perc.

2017-06-4--13-22-53

Kitti Relaxenne rituálét végez Adrienne Feller metódus alapján. Egy shea vajas krém, egy szirakuzai arcolaj nevű fitoesszencia és aromavíz elegyét masszírozza Petra bőrébe gyengéd mozdulatokkal.

 

2017-06-4--13-19-36

A melegvizes törölköző illóolajmentes, és az arctej lemosását szolgálja, valamint segíti az ellazulást.

 

Bio peeling port levendulás peeling emulzióval kever, amivel az elhalt hámsejteket távolítja el, hogy jó mélyre be tudjanak szívódni a hatóanyagok, és hogy felfrissüljön a bőr.

 

2017-06-4--13-37-26

“Az akupresszúrás masszázs során bizonyos pontokat stimulálunk, aminek segítségével különböző szervek működésére tudunk hatással lenni, emellett idegrendszer kiegyensúlyozó szerepe van. Lazítja az izmokat, ami azért is nagyon hatásos, mert sokszor a befeszült arcizmok miatt tűnik ráncosabbnak a bőr.” Szabó-Gerhát Kitti

A Harmonenne körülbelül egy és negyedórás kezelés, mely hidratáló, nyugtató, megújító, idegrendszer kiegyensúlyozó hatású. Elsősorban 25 és 35 éves kor között ajánlott kezelés, melyben Harmonenne fito-esszenciát* használok. Gőzölés alatt végzett géles masszázzsal kezdődik, melyet egy ásványi anyagokban gazdag agyagpakolás követ. Ezt a pakolást én keverem ki olyan aromavízzel*, szérumokkal*, illóolajokkal fűszerezve, ami a vendég számára a legjobb. Az agyag a bőrsejteket méregteleníti, mineralizál, fertőtlenít, típusától függően feszesít, vagy gyulladást csökkent. A pakolás ideje alatt kézmasszázst is kap a vendég.

A Vitalenne rituálé elsősorban 30-45 éves kor közötti nők számára, érettebb bőr számára ajánlott feszesítő, ránckisimító hatású kezelés erőteljes vérbőségfokozó illóolajokkal, mely egy sor természetes, egészséges folyamatot indít be a bőrben, melyek az idő előrehaladtával természetesen lassulnak. Ez a kb. másfél órás kezelés egy másfajta, hosszabb akupresszúrás masszázst tartalmaz, ahol a feszesítő hatás érdekében más pontokat stimulálunk az arcon. A lélekre felpezsdítő hatással van elsősorban. A pakolás ideje alatt kézmasszázst is kap a vendég.

A Stimulenne rituálé egy nagyon különleges, kb. 120 perces kezelési eljárás, melyet 45 év fölött, vagy a nyári időszakot követően alkalmazunk. Ez a rituálé egy plusz, mélyre hatoló masszázzsal bővül, ahol a megfeszült arcizmok erőteljesen meg vannak dolgozva az ellazulás érdekében. Amikor a berögzült mimikai szorítások ellazulnak, az nyilván segíti a bőrfeszesítő folyamatokat, de emellett van egy lelki megújulást segítő hatása is, segíti az önmagunkkal való kapcsolatteremtést. Ennek a rituálénak is része a kézmasszázs.

LM: Szerinted lehet valami olyasmi elképzelés a fenti szépségrituálék felépítése mögött, hogy a kor előrehaladtával egyre többet és többet szükséges adni egy nőnek?

SZGK: Igen. A hosszabb rituálék többet adnak, több a hatóagyag, több a mozdulat, több az érintés. Úgy gondolom, hogy egy nő minél érettebb, annál jobban képes befogadni a jó dolgokat, mert tudja, hogy megérdemli. És annál jobban igényli is. Egy fiatal nő tele van életenergiával, lendülettel, szeretettel, szerelemmel, őt hajtja ez a dinamizmus és nem biztos, hogy olyan mélyen át tudja élni azt, amit ezek a hosszabb rituálék adnak. Viszont érettebb korunkra annyi sebet szerzünk az idő előrehaladtával, hogy kellenek a gyógyító olajok és a több törődés.

LM: Mi teszi ezeket a kezeléseket igazán egyedivé?

SZGK: Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a masszázsra. Az érintésnek központi szerepe van ezekben a rituálékban. A képzés során tudatosították bennünk, hogy nem csak test vagyunk, és a másik lelkét is megérintjük. Ezért fontos, hogy tiszták legyenek a gondolataink, a szándékaink, amikor a másik emberhez nyúlunk, mert ezeket érezni a másik oldalon. Lehet, hogy meg sem tudod fogalmazni magadnak, hogy milyen érzést vált ki belőled, ha valaki hozzád ér, de nagyon sok információ van egy érintésben.
A lelassulás miatt pedig minden mozdulat nagyobb értelmet nyer, amit egy ilyen rituáléban alkalmazok. Nagyon jól érzékelhető, hogy mit jelent másokat megtisztítani, nyitottá tenni, hozzásegíteni a harmóniához. Hisz minden egyes mozdulatnak megadjuk a kellő figyelmet.
Másrészt egyénre szabottan választjuk ki a kezelésekhez az anyagokat. Választhatok személyre szabottan szérumot*, agyagot a vendégnek, és az arckrémet, vagy a masszázskrémet, pakolást én keverem ki számára. Ezt hívja Adrienne „kreatív kozmetikának”.
Harmadrészt ezeknél a kezeléseknél alapvetően jellemző az emberközpontúság. Ez röviden annyit tesz, hogy az ember fontosabb a haszonnál.

A kezelést végzi: Szabó-Gerhát Kitti / Modell: Rádóczki Petra / Fotó: Lipcsei Mariann

LM: Mi az Adrienne Feller és Panarom kozmetikai termékek különlegessége? Te a munkád során, vagy személyes tapasztalatod alapján érzel-e különbséget egy Adrienne Feller és egy más, mesterséges összetevőkön alapuló kozmetikum között?

SZGK: Bebizonyosodott számomra ezeknek a termékeknek a használatával, hogy csakis a természetes anyagok szívódnak be a bőrbe, egyszerűn erre van szüksége a bőrünknek. Az Adrienne Feller és Panarom termékek igazán táplálják a sejteket, hiszen élő anyagok az összetevők, semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaznak. Ezek növényi olajok, illóolajok, rügykivonatok, növényi kivonatok, agyagok, és valójában nincs is szükség semmi másra egy szép bőrhöz. Amikor egyébként egy szintetikus kozmetikumról elkezd valaki átállni természetes, és egyúttal a bőrének megfelelő kozmetikumokra, akkor ott van azért egy átállási idő, míg a bőr visszaszokik a normális működéséhez, ami nem mindig kellemes időszak, de érdemes kitartani addig, míg visszaáll az egyensúly. Mert amikor ez megtörténik, akkor visszakapjuk a bőrünk gyönyörű természetes, egészséges ragyogását.
Az illóolajoknak pedig van egy különleges működési mechanizmusuk. Ahogy belélegezzük őket, a tüdőnkön keresztül az egész vérkeringésbe bekerülnek a molekulák, hatnak az agyunk limbikus rendszerére, amely az érzelmek területe. Képesek befolyásolni egy depressziós lelkiállapotot, egy izgatottságot, tulajdonképpen bármilyen lelkiállapotot a megfelelő illóolaj tud kompenzálni, harmonizálni.
A bőrrel való érintkezés során pedig nagyon könnyen jutnak mélyre az illóolaj molekulák kivételesen apró méretüknek köszönhetően. A nagy koncentráltságuk miatt azonban nem mindenkinél tudjuk használni az illóolajokat, például amikor valaki allergiára hajlamos. Ezért elővigyázatosságból bőrpróbát végzünk velük a kezelések előtt.

Panarom és Adrienne Feller kozmetikai termékek a Lótuszvirág szépségszalonban / Fotó: Lipcsei Mariann

LM: Van-e valamilyen ellenjavallat ezen kívül az aromaterápiás készítmények használatával kapcsolatban?

SZGK: Általában véve az aromaterápiával kapcsolatban fontos, hogy tudjuk kinek milyen betegsége van. A legfontosabb esetek, amikor nagyon kell figyelni, azok a vérnyomás problémák, epilepszia, zöld hályog, cukorbetegség. Kismamáknál az első 14 hétben nem alkalmazhatjuk ezeket a terápiás kezeléseket és az illóolajokat. Viszont foganás előtt tehet egy nőt nyitottabbá egy ilyen kezelés a megfelelő illóolajok segítségével.

LM: Mondasz olyan olajat, vagy esszenciát, aminek ilyen hatása lehet?

SZGK: A rózsa nagyon erőteljesen a nőiességet erősíti. A Yin szérum* nagyon jól segíti a női energiákat. Ebben az elférfiasodott világban egyébként is szükségünk van a női oldal erősítésére. Mióta elkezdtem dolgozni ezekkel a termékekkel, azóta mindig van nálam Yin szérum. A zsályák is rendelkeznek ilyen hatással.
De mihelyst kiderül a várandósság, kerülni kell bizonyos akupresszúrás pontok stimulálását, illetve, mivel ez egy nagyon érzékeny állapot a nőknél (minden hat a magzatra is) az erőteljes illóolajok használatát ki is zárjuk. Nem mindegy mivel találkozik sem az anyuka, sem a magzat.

Panarom és Adrienne Feller termékek a Lótuszvirág szépségszalonban / Fotó: Lipcsei Mariann

LM: Melyik a kedvenc Adrienne Feller terméked? Használod-e őket a mindennapokban?

SZGK: Nincs kedvenc termékem, mert mindegyiket nagyon szeretem. Mindegyik a maga tulajdonságaival egy-egy csoda. A kozmetikai kezelésekkel kézen fogva nagyon fontos a rendszeres otthoni jó minőségű ápolás is, tehát természetesen használom őket a mindennapokban.
Amit reggel-este használok arctisztításhoz, az a damaszkuszi rózsát tartalmazó Rose De Luxe arclemosó tej, amit minden bőrtípusnak bátran ajánlok. Majd a muskotályzsálya aromavizet* használom az arcbőr tonizálásához, mely szabályozza a faggyúmirigy működést, a zsíros bőrt kiegyensúlyozza, matt, bársonyos bőrt eredményez.
Ezt követően tiszta, illóolajmentes Adrienne Feller avokádókrémet használok, ami egy könnyű hidratáló krém és szintén a faggyúműködést szabályozza.
Szemránckrémet szintén a Rose De Luxe termékcsaládból használok.
Fürdés után szezámolajat használok testolajként, mert méregtelenítő és nagyon jó bőrtápláló. Illóolajat is szoktam hozzákeverni. Nagyon szeretem például a kubebabors illóolajat, a citromot, a szegfűszeget, de elalvás előtt nagyon jó a mandarin nyugtató hatása miatt.

LM: Érdekes, mert amikor körülnézel egy drogériában, akkor a citrusfélékhez általában az élénkítő hatású termékeket kapcsolják…

SZGK: A citrom valóban élénkítő, de a mandarin az nyugtató hatású.
Amikor picit szárazabb az arcbőröm, akkor mindig az olajokhoz nyúlok és arcolajként használom őket (pl. jojoba), mert az mindig tartalmasabb és mélyrehatóbb táplálás a bőrnek, mint egy krém.
Szoktam illóolajokat párologtatni hangulattól, vagy helyzettől függően, de vannak jolly jokerek, mint például a Fényesszencia, amit bármikor elővehetek. Elsősorban a lélek derítésére használjuk akár belélegezve, akár párologtatva, akár testolajba csepegtetve bemasszírozva azt.
A körömvirág macerátum egy erőteljes gyulladáscsökkentő növényi olaj, amit a szezámolajjal keverve testbe masszírozva akkor szoktam használni, ha beteg vagyok, vagy megelőzés, immunerősítés céljából.

Kitti által leggyakrabban használt termékek a mindennapokban / Fotó: Lipcsei Mariann

LM: Hogyan fogadta/fogadja vendégköröd az Adrienne Feller szépségrituálékat és termékeket?

SZGK: Általánosságban hozzám hasonló gondolkodású vendégkört vonzok magamhoz, akiknek fontos, hogy természetes anyagokkal kezeljem őket, úgyhogy nagyon pozitívan fogadják a szépségrituálékat és a termékeket is. Vannak nyilván szkeptikusok is, de nekik is használnak ezek a dolgok. Nyilván nem mindenki azért jön a kozmetikába, hogy a lelkével foglalkozzanak, nekik nem rituálét csinálok, hanem hagyományos módon megkezelem őket, de az ilyenkor használt természetes kozmetikumok, illóolajok így is, úgyis elvégzik a dolgukat.
A hagyományos kezelésekben is tökéletesen megállják a helyüket ezek a termékek és nagyon szép eredményt lehet velük elérni. A test-lélek-szellem hármasa miatt azonban egy rituálé nyilván hatásosabb tud lenni, de ezt a kezelési formát még kevesen ismerik. Amikor azonban kipróbálják őket, akkor látják, hogy ez egy teljesen más hangulatú és minőségű kozmetikai élményt tud nyújtani.

LM: Milyen tapasztalatokat szereztél ezeknek a rituáléknak az alkalmazása során vendégeiden keresztül? Nekik milyen tapasztalataik vannak egy-egy ilyen kezelés után, vagy a termékekkel?

SZGK: Saját tapasztalatom, hogy mióta az illóolajokkal dolgozom nagyon sokat változott, finomodott például a szaglásom. Az elején elég sok illatot furcsának találtam, holott ezek 100%-ban természetes illatok. Ez a használatuk során annyira átalakult bennem, hogy most már a szintetikustól vagyok teljesen rosszul.
A rituálék során a legjellemzőbb tapasztalat, hogy egy nagyon mély ellazulást képes elérni a vendégnél. Szinte kivétel nélkül azt érzékelik, hogy lelkileg feltöltődnek egy ilyen kezelés során, olyan érzésekről számolnak be, hogy szinte minden negatív gondolatuk, érzésük eltűnik, és napokig kiegyensúlyozottnak érzik magukat. De mindenkinek eltérő tapasztalatai lehetnek attól függően, kinek hogyan üzen a lelke, vagy milyen életvitelt folytat. Van olyan is, akinek a környezete jelez vissza, és teszi szóvá, hogy érezni, hogy ismét rituálén volt. Persze az is számít, hogy a vendég mennyire figyel rituálé közben magára, mert ha valaki például végigcsacsogja, akkor nem igazán tudja átélni, hogy mit is érez belül, hisz kifelé árad.
A termékek alkalmazása belőlem személy szerint még több önismereti munkát hozott ki. Mivel az illóolajok érzelmileg is hatnak, ezért blokkokat hozhatnak felszínre, hogy aztán el tudjuk őket engedni. Ahogy elkezdtem ezekkel dolgozni naponta többször nagy dózisban, egy elég gyors tisztuláson mentem keresztül, nagyon sokat betegeskedtem abban az évben.

LM: Akkor végül is a betegség az nem rossz?

SZGK: Nem feltétlenül rossz. A betegség az mindig üzenet a lélektől. Mivel sok mindent magunkba temetünk, ezért blokkok alakulnak ki, amelyek hatására nem tud bennünk az energia szabadon cirkulálni. Ezek az olajok pedig képesek ezeket a blokkokat felszabadítani, hogy szabad utat nyerjen az energia, ami éltet bennünket. Van különbség aközött a betegség között, ami azért jön, mert nem figyelünk magunkra, vagy azért, mert elkezdünk magunkkal foglalkozni és ezáltal jön felszínre a sok eltemetett érzés azért, hogy végre el tudjuk őket engedni.

LM: Mert a múltban nem engedted magad bele, nem engedted meg magadnak, hogy belemenj a fájdalomba, vagy kellemetlen dologba?

SZGK: Igen.

A képen: Szabó-Gerhát Kitti / Fotó: Lipcsei Mariann

LM: Mi volt az eddigi legmeghatározóbb/legemlékezetesebb élményed ennek a módszernek a kapcsán?

SZGK: Igazából nincs egy alkalom, amit kiemelnék, nekem minden alkalom, amikor visszacsatolnak a kezelésről ilyen. Hiszen én érzem a kezelés közben, hogy ott mennyi minden történik szavak nélkül, csendben, tulajdonképpen az érintés segítségével kommunikálunk és nagyon jó érzés, amikor a vendégeim is érzékelik ezeket a folyamatokat.

LM: Milyen típusú emberek veszik igénybe és nyitottabbak a rituálékra inkább?

SZGK: Általánosságban, akik szeretik a masszázst, azoknak nagyon beválik a szépségrituálé is, hiszen ők egyértelműen nyitottak az érintésre, szeretik azt. Inkább mondom azokat, akiket nem annyira érint meg ez a kezelésforma: aki szüntelenül pörög és nem tud megállni, állandóan jár valamije, és amikor itt van, akkor már a következő napirendi pontnál van, ezekre az emberekre jellemző, hogy nagyon sokat beszélnek és egyfolytában, ami nekem egyáltalán nem probléma, mert én szívesen hallgatom őket, de saját magukra, befelé nagyon nehéz így figyelniük. Ők általában nem tudnak ezzel a lassúsággal, ezzel a tempóval és csenddel mit kezdeni.

LM: Kell, hogy higgy az aromaterápia és a kezelések testi-lelki együttes gyógyító erejében, vagy ha valakinek fogalma sincs róla milyen hatása van 1-1 ilyen kezelésnek, akkor is működik nála?

SZGK: Mindenképpen működik. Ha valaki hisz a mélyebb hatásában ezeknek a dolgoknak, akkor az ő befogadóbb hozzáállásának köszönhetően talán mélyebben hathat a kezelés. De hatni mindenkinek hat, ehhez nem kell benne hinni.

A képen: Szabó-Gerhát Kitti / Fotó: Lipcsei Mariann

LM: Hogyan választasz illóolaj kompozíciót, virágesszenciát valakinek? Kérdéseket is teszel fel előtte, vagy elegendő ránézned a vendégre ahhoz, hogy megállapítsd mire van szüksége?

SZGK: Mindenképpen kérdéseket teszek fel a fizikai állapotáról, megfigyelem a bőrét és megkérdem őt is, hogy mi a tapasztalata neki a bőrével kapcsolatban.

LM: A lelkiállapotukkal kapcsolatban kérdezed a vendégeidet?

SZGK: Nem, arra inkább ráérzek. Közben használom az intuíciómat is, de elsősorban nyilván a bőr állapotára alapozok az illóolajok megválasztásánál.

LM: Az egyéni tulajdonságokon/problémán túl számít-e esetleg a napszak, vagy évszak is az illóolajok meghatározásánál? 

SZGK: Számíthat, persze bele lehet venni ezt a tényezőt is, de igazából nem ez a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy épp most mire van szüksége a bőrödnek, és mivel a bőr mindig árulkodik a mélyebb folyamatokról is, így az mindenképpen jó lesz a lelkednek is. Nyilván az évszakoknak vannak kifejezett kozmetikai problémáik. Például tavasszal a bőrgyulladások kicsit fellángolnak, ilyenkor biztos, hogy több gyulladáscsökkentő anyagot fogok használni, vagy nyár után inkább a bőr regenerálása van porondon.

LM: Feller Adrienne egyszer azt nyilatkozta: „Nagyon körültekintően kell megválogatnom, hogy kikkel dolgozom. Nekik ugyanis nem lehetnek pusztító gondolataik, hiszen az megbetegíti az olajaimat.” Valóban ekkora érzékenységet és tudatosságot kíván meg ezekkel a kozmetikumokkal történő munka? Fontos-e számodra, hogy szalonodban hasonló hozzáállású szakemberekkel dolgozz, akik hozzád hasonlóan viszonyulnak a szépséghez és természetességhez?

SZGK: Igen, ez egy tudatos hozzáállás és szemléletmód, és ennek tekintetében valóban fontos, hiszen mindennek van rezgése. Az élet pedig úgyis hozza azt, hogy hozzám olyan jön, aki beleillik ebbe a szemléletmódba.

LM: Miért Lótusz?

SZGK: Az önismereti tanulmányaim során találkoztam egy indiai tanító, Sai Baba mondatával, ami nagyon a szívemhez nőtt:

,, A lótuszvirág a víz alatt születik, lebeg a vízen, mégsem lesz vizes. Neked is ilyen módon kell élned a világban: benne, általa, érte, de a világ ne éljen benned!”

LM: Végezetül mit üzennél a Nőknek, hogyan bontakoztathatják ki saját magukban rejlő szépségüket?

SZGK: Azt üzenném a nőknek, hogy fogadják el magukat olyannak, amilyenek. Tegyenek meg mindent, amit tudnak a természetes szépségükért, és próbálják elfogadni azt, amin nem tudnak változtatni. Legyenek hálásak azért, ami megadatott, mert MINDENKIBEN van szépség, és erre a szépre kell figyelni. Adrienne nagyon szépen fogalmazza ezt meg, ő azt mondja, hogy minden nő különleges kincset rejt magában, amit a szépségen keresztül nyilatkoztathat ki. Ez a szépség pedig a bennünk lévő harmónia kisugárzása.

A kezelést végzi: Szabó-Gerhát Kitti / Modell: Rádóczki Petra / Fotó: Lipcsei Mariann

 

Szabó-Gerhát Kitti kozmetikus, okleveles szépségterapeuta 

Lótuszvirág szépségszalon – Kartal, Rákóczi út 32/a – Pest megye

A szépségszalon a facebook-on: itt 

Bejelentkezés itt: +36 30 325 55 61 


Aromaterápia miniszótár:

illóolaj: a virág aromás részéből nyerhető legkoncentráltabb kivonat, a növény kvintesszenciája

esszencia: illóolajok elegye, több illóolaj egymást támogató, szinergikus együttese (azonos célokat szolgálnak)

fito-esszencia: növényi olajok és illóolajok elegye, nagyon jól lehet vele masszírozni a növényi olajoknak köszönhetően

aromavíz: az illóolaj lepárlása során keletkező vízoldékony molekulákat tartalmazza

szérum: rügykivonatok keveréke, duzzad bennük az életenergia

Harmonenne esszencia: Adrienne Feller termék, melyet szantálfa, rózsafa, narancsvirág illóolajok elegye alkot

misztériumolaj: spirituális nyitást segítő olajok

Panarom illóolajok: botanikailag ellenőrzött növényekből készülnek, kemotípus szerint bevizsgáltak, 100% természetesek, nem tartalmaznak szintetikus összetevőket vagy ásványi olajokat, 100%-os tisztaságúak, nincsenek hígítva más illóolajokkal, zsíros olajokkal vagy alkohollal, 100% autentikusak, nincs semmi hozzájuk adva és nincs semmi elvéve belőlük /forrás: panarom.hu/

Ha szeretnél értesítőt az új bejegyzések megjelenésekor, akkor iratkozz fel az oldal tetején jobb oldalt a blog követésénél.

Ha tetszett az interjú, oszd meg másokkal is!

 

This entry was posted in: Blog HU, Interjúk, Nőnek lenni

by

//EN// I am a Hungarian woman living on the Greek Dodecanese archipelago where I have been researching the characteristics of the local landscape and culture since 2015. This journey and work on the Aegean sea gives me the fuel to share what I've found: through written materials (on this blog and at other venues), and to create artworks of pressed flowers and herbs which is a great botano-mythical journey, a worship in the great temple of Mother nature that widens my whole world each day a bit more. My interests: human integrity, interactions between a culture and an individual, recognizing and understanding nature's orderly movements and the cosmic patterns in the human (body and psyche) and their interconnectedness with the non-human world, mythology & archetypes, the Great Mother archetype, women's health, and healing through rebonding with nature (especially with the plant world). //HU// Főként a szavak és a képek nyelvén közlő, önálló utat kijárni próbáló, gondolkodó, örökösen válaszokat kereső embernek tartom magamat. Jelenleg Rodosz szigetén élek, ahol 2015 óta próbálom megfejteni a Mediterránum ezen szegletének (engem mágnesként fogva tartó) géniuszát a helyi természetben, szociokulturális vonásokban, egyéni történetekben - valamint próbálom megfejteni saját folytonosan formálódó viszonyulásomat e költészettől parázsló tájhoz, annak ambivalens jelenkori kultúrájához. Ez a kimeríthetetlen felfedező munka lett írásaim (és egyben önismeretem) epicentruma. A Rodoszi Herbárium pedig a görög szigetek természeti gazdagságának és éteri szépségének egyszerre megidézési- és megismerési kísérlete. A helyi növények gyűjtésével, préselésével és képekké alakításával nem csak a teremtés szépségében gyönyörködöm, hanem segít kapcsolódnom a fény útjához, a vegetáció diverzitásához és ritmusához, mitikus történetek, archaikus elfeledett bölcsességekhez, tudattalanomban szunnyadó képekhez, kozmikus analógiákhoz, és mindezen keresztül saját lényegemhez.

1 Comment

  1. Pingback: Szépség a természet nyelvén – Inspiráló Történetek a Mindennapokból 2. interjú | Ilios art

Szólj hozzá Te is! / Tell us your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.