Blog HU, Görögország, Művészet & Kultúra Görögországban
Leave a Comment

Görög fesztivál Nikia-ban – Nisyros szigetén

 

Kicsivel több, mint két hete hagytam el Nisyros szigetét, de még mindig nagyon hiányzik. A legcsodálatosabb élményem itt egy tradicionális fesztivál volt (görögül: panigiri) egy Nikia falu melletti sziklába vájt templom mellett, ahol a helyi emberek összegyűltek, hogy együtt töltsenek egy őrült éjszakát zenével, tánccal, isteni ételekkel (melyeket ingyen szolgáltak fel mindenkinek) egy hatalmas fa alatt, hogy ünnepeljék az életet. Mindezt nagyon egyszerű módon teszik, mindössze hagyják, hogy az öröm átjárja szabadon testüket és lelküket.
Sok videót készítettem akkor este, de a mai pénteken ezt az egyet szeretném megosztani veletek, hogy megmutassam mennyire egyszerű örömöt találni az életben – és persze azt is, hogy a görögök élen járnak ennek a gyakorlásában. Nézzétek meg ezeket a férfiakat és garantálom, hogy utána jobban érzitek majd magatokat, hogy örömmel fog eltölteni Titeket annak a látványa, ahogyan ezek az idős férfiak felszabadítják magukat a táncon és zenén keresztül.

EZ AZ A MINIMUM ŐRÜLTSÉG, AMIRE SZÜKSÉGÜNK VAN AZ ÉLETBEN. KÉPESNEK TUDNI LENNI KAPCSOLÓDNI A BENNÜNK LÉVŐ GYERMEKHEZ! Különben elvesztünk…

Tisztelet és köszönet ezeknek az embereknek, hogy képesek átadni magukat saját szabadságuknak.

Agios Ioannis Theologos templom, Nikia, 2017 Szeptember 25.:

 

 

 

 

Advertisements

by

Hungarian woman passionate about writing and photography as an expression, researching for authentic people, powerful stories of humans, cultures, rituals, Nature’s wisdom. Selfmade writer, traveller, anthropology researcher, creative. ~~~ Főként az írás és a fotó nyelvén közlő önálló utat kijáró alkotó embernek, kutatónak, kreatívnak tartom magam. Folyamatos inspirációm a különböző kultúrák, emberi sorsok és motivációk mélyebb szinten történő megismerése és megértése, valamint saját magam felfedezése, egy belső-külső tudatosság és az önazonosság fokozása.

Szólj hozzá Te is! / Tell us your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.