Blog HU, Görögország, Kultúra & Utazás
Leave a Comment

Görög fesztivál Nikia-ban – Nisyros szigetén

 

Kicsivel több, mint két hete hagytam el Nisyros szigetét, de még mindig nagyon hiányzik. A legcsodálatosabb élményem itt egy tradicionális fesztivál volt (görögül: panigiri) egy Nikia falu melletti sziklába vájt templom mellett, ahol a helyi emberek összegyűltek, hogy együtt töltsenek egy őrült éjszakát zenével, tánccal, isteni ételekkel (melyeket ingyen szolgáltak fel mindenkinek) egy hatalmas fa alatt, hogy ünnepeljék az életet. Mindezt nagyon egyszerű módon teszik, mindössze hagyják, hogy az öröm átjárja szabadon testüket és lelküket.
Sok videót készítettem akkor este, de a mai pénteken ezt az egyet szeretném megosztani veletek, hogy megmutassam mennyire egyszerű örömöt találni az életben – és persze azt is, hogy a görögök élen járnak ennek a gyakorlásában. Nézzétek meg ezeket a férfiakat és garantálom, hogy utána jobban érzitek majd magatokat, hogy örömmel fog eltölteni Titeket annak a látványa, ahogyan ezek az idős férfiak felszabadítják magukat a táncon és zenén keresztül.

EZ AZ A MINIMUM ŐRÜLTSÉG, AMIRE SZÜKSÉGÜNK VAN AZ ÉLETBEN. KÉPESNEK TUDNI LENNI KAPCSOLÓDNI A BENNÜNK LÉVŐ GYERMEKHEZ! Különben elvesztünk…

Tisztelet és köszönet ezeknek az embereknek, hogy képesek átadni magukat saját szabadságuknak.

Agios Ioannis Theologos templom, Nikia, 2017 Szeptember 25.:

 

 

 

 

This entry was posted in: Blog HU, Görögország, Kultúra & Utazás

by

Hungarian woman using writing and photos as an expression. Researching about authenticity, integrity, human values, cultures, rituals, Nature’s wisdom and diversity, women's health, self-awareness, self-healing. Working on her first book on Rhodes island. ~ Főként az írás és a fotó nyelvén közlő önálló utat kijárni próbáló gondolkodó embernek, nonkonformistának tartom magam. Témáim a különböző kultúrák, emberi sorsok és motivációk mélyebb szinten történő megismerése és megértése, természet törvényszerűségeinek és diverzitásának megismerése és megértése, nőiség megértése, kibontása, valamint saját magam felfedezése, egy belső-külső tudatosság és az önazonosság fokozása ameddig csak lehet. Jelenleg első könyvemen dolgozom Rodosz szigetén.

Szólj hozzá Te is! / Tell us your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.