Blog HU, Nőnek lenni
Leave a Comment

“A feleségem lett az a változás az életemben, amire szükségem volt…”

Életem eddigi leggyönyörűbb szerelmi vallomását olvastam pár nappal ezelőtt, melyet az ausztrál születésű görög származású költő, rapper, slam poetry előadó Luka Lesson tett közzé instagram oldalán feleségéről.

A szó legpozitívabb értelmében sokkolódtam, amikor végére értem sorainak. Felcsillantotta bennem a reményt arra vonatkozóan, hogy igenis létezhet férfi és nő között a kapcsolódásnak az a szintje, amit én szakrálisnak hívok. A szerelemnek, szeretetnek, tiszteletnek, egymás megértésének, inspirálásának és a fúziónak egy nagyon érzékeny, finom formája, melyről azt gondolom, hogy mindannyian megérdemeljük. De abban is biztos vagyok, hogy csakis mi emelhetjük fel magunkat a tudatosságnak és érzékenységnek erre a szintjére, ahol úgy tudjuk értékelni egymást és nyilatkozni a társunkról, ahogyan Luka tette azt a feleségéről ebben a bizonyos írásában.

Ennek első lépése talán a tudatosság arról, hogy kik vagyunk ebben a világban és mi a dolgunk itt. A felelősségek vállalása saját életünkben. Majd keményen dolgozni azon, hogy minél inkább csatorna szerepet töltsünk be itt az életben alkotással, szolgálattal. Gondolatainkkal, szavainkkal, tetteinkkel változást eszközölni életünkben saját egyéni belső szabadságunk és gyógyulásunk felé igyekezve. Sajnos személyesen nem ismerem Luka-t és feleségét, de úgy képzelem, hogy kettejük kapcsolatának minősége nem puszta szerencse kérdése, hanem valószínűleg egy kemény, a tudatosság, keresés, belső reflexió útján egyénileg megtett sok-sok munka eredménye mindkettejük részéről. Szóval lányok, mielőtt feltennénk a kérdést, hogy “de hol vannak ezek a férfiak?”, először azt hiszem azzá a nővé kell válnunk, akiről egy férfi ilyen minőségben tud nyilatkozni. Nem megalkudni saját magunk tisztelésében és szeretésében, valamint felfedezni és birtokba venni valódi női minőségeinket. Hiszen mindjárt látjátok: egy férfi is képes ilyen mély, finom rétegekre hangolódni, anélkül hogy veszítene férfiasságából, erejéből. Legalábbis én így érzékelem.

Íme Luka bejegyzése magyar nyelvre fordítva (amihez nagy bizalommal hozzájárulását adta):

“A feleségem, @isacatepillan lett az a változás az életemben, amire szükségem volt. Csendes, egyszerű, türelmes, megingathatatlan ereje a fókusznak és a szeretetnek. Igazán inspirálóan hat rám – hogy mennyire alázatos és hű tud lenni önmagához és azokhoz az emberekhez, akik körülveszik őt. Néha el sem hiszem, hogy egyszerűen csak azzal, hogy tartja magát ahhoz, amit kimond, és aszerint cselekszik, engem is felelősségteljességre bírt egy nagyon finom, lágy módon, aminek a hatására én is sokkal leföldeltebbnek és hitelesebbnek érzem magam. Ahogyan ő működik, sokkal finomabb és mélyebb rétegekben nyilvánul meg, mint amit ez a világ létezőként fogad el. Olyan rétegekben, amelyeket elvétve érzékelünk, vagy ünneplünk, hiszen nehezen definiálhatóak, vagy a dolgok felszínén nehezen megláthatóak – olyan rétegek ezek, melyek az önmagunk szeretetével, az önbizalommal, a lélekkel és a reménnyel állnak kapcsolatban. Megnyilvánulási formák, melyeket nehéz lenne felfedezni szelfikben, vagy díjátadókon, olyan utak, melyeken sok-sok nő teszi dolgát gyógyítóként, édesanyaként, útmutatóként, művészként és barátként. Ezek az utak állítottak meg abban, hogy fókusz és öngondoskodás nélkül körbe-körbe rohangáljak ebben a Világban, hogy hamis tettekkel, ujjak mutogatásával, szükségtelen körök lefutásával, rossz helyen kifejezett haraggal, olcsó egó pöffeszkedéssel és felszínes fölényekkel meneküljek el saját magamtól. Az ő ereje a kollektív Anya ereje. Ezért, amikor nyitva hagyom a hűtőszekrény ajtaját, csalódott hangon azt mondja: „Amore, Madre Tierra!” 😆 (= Szerelmem, a Földanya!), kifejezve, hogy őt is bántom azzal, hogy nem vigyázok a Föld Anyára. 🌎 És ebben nincsen semmi megjátszás, vagy hamisság. Ő valóban így érez. Ezek a tanítások segítettek engem ahhoz, hogy gyógyuljak mellette, és szerencsésnek érzem magam, hogy újra Chile-ben vagyunk együtt a családjánál, és még jobban megismerhetem az ő hazáját. Egyre mélyebbre merülni a szeretetben és a kapcsolódásban. Szerencsés férfi vagyok.

Σ’Αγαπώ αγάπη μου 😘”

 

Fotó kredit és eredeti poszt: ITT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in: Blog HU, Nőnek lenni

by

I am a Hungarian woman living on the Greek islands since 2017. I am researching here about human integrity & values, wisdom of archaic cultures and myths, wisdom and diversity of nature, cosmic analogies, interrelation between the individual and community, women's health, self-awareness, self-healing. Currently working on her first book on Rhodes island, Greece. ~ Főként az írás nyelvén közlő önálló utat kijárni próbáló gondolkodó embernek, nonkonformistának tartom magam. Témáim a kultúra hatása az emberre, emberi sorsok és motivációk mély szinten történő megismerése és megértése, archaikus mítoszok és kozmikus analógiák, a természet törvényszerűségeinek és diverzitásának megismerése és megértése, nőiség megértése és kibontása a saját életemben, valamint saját magam felfedezése, egy belső-külső tudatosság és az önazonosság fokozása ameddig csak lehet. Jelenleg első könyvemen dolgozom Rodosz szigetén.

Szólj hozzá Te is! / Tell us your opinion!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.