Ékszereim

Saját tervezésű kézzel készített kis szériás üvegékszerek, melyeket különleges helyszínek és élmények ihletnek

 

Amikor 2015 szeptemberében a görög napfénnyel feltöltekezve, inspirációval telve hazatértem, belekezdtem a saját tervezésű kézzel készített üvegékszerek alkotásába.

Ha belépek egy régészeti múzeumba, akkor a rituális eszközök és vallásos szimbólumok mellett az ékszerek érdekelnek a legjobban. Mint ősi mesterség is nagyon vonz az ékszerkészítés, valahogyan van benne egy megfoghatatlan misztérium. Ehhez pedig egy olyan anyagot választottam, mellyel rengeteg üzenetet ki lehet fejezni: az üveget.

 

Ilios art

 

Az üveg
A 100%-ban általam tervezett és készített üveg alkotóelemei az Ilios art ékszereknek színes spectrum üvegekből készülnek. Az üveg dizájnjának megvágása után, a spectrum üvegek speciális ragasztóval összeillesztve kerülnek a kemencébe, ahol micro fusing üvegolvasztási technikával alakulnak át kb. 800 celsius fokon egy sokkal ellenállóbb, tartósabb, ütésállóbb, fényes, sima felületű üvegcsodává.

Fém alkatrészek
Az üvegekhez szerelt fém alkatrészek a legtöbb esetben orvosi fémek (304, 316, illetve 316 L rozsdamentes acél), de minden esetben nikkelmentesek.
Az orvosi fémekkel összeszerelt ékszerek egy prémium kategóriát képviselnek, hiszen szinte 0%-ban okoznak allergiás bőrreakciót, nem lépnek reakcióba a levegővel és a vízzel, ezáltal nem rozsdásodnak, nem korrodálódnak, nem veszítik el fényüket az idő múlása során. Tartós, igazán időtálló darabok. A nikkelmentes fémmel szerelt ékszerek is megbízható ékszerek, náluk az idő múlásával bőrtípustól és a használat mértékétől függően normál oxidáció jelentkezhet.

Inspiráció
Minden Ilios art ékszert minden esetben valamilyen engem körülvevő vízió inspirálja. Legyen az egy utazásom során átélt pillanat, egy ősi kultúra szín és formavilága, vagy akár álom, a lényeg mindig az, hogy egy érzés szín- és formavilágát lefordítsam az ékszer nyelvére.

 

Ilios art

Ilios art üvegékszer szett, melyet Málta színei inspiráltak